L’APARELL CARDIORESPIRATORI:

L’APARELL CARDIORESPIRATORI:

L’aparell cardiocirculatori es l’encarregat de transportar la sang per tot l’organisme. Les seves funcions més importants són:

1.  Dur l’oxigen i els nutrients a les cèl·lules.

2.  Emportar-se el diòxid de carboni altres productes de rebuig del metabolisme cel·lular, que altres òrgans eliminaran de l’organisme.

3.  Participa en la defensa de l’organisme.

4.  Regula la temperatura corporal.

5.  Transporta hormones.

Aquest aparell cardiorespiratori influeix en l’esport de tal manera que quan realitzem algun moviment com per exemple la passada, estem realitzant a la vegada el transport de la sang al llarg de tot l’organisme.

En estudis realitzats amb futbolistes durant els tornejos, l’aparell respiratori és el que va emmalaltir amb més freqüència. És molt important recordar, en l’àmbit professional, que alguns medicaments que s’utilitzen habitualment per tractar les malalties respiratòries estan a la llista prohibida de l’AMA. Els que prescriuen més freqüentment són la pseudoefedrina i la prednisona. Si és possible no s’han d’utilitzar en futbolistes.

L’organisme experimenta una freqüència cardíaca elevada i pressió arterial per sobre del nivell normal quan es juga un partit, gràcies als nervis i emoció del partit.

Entrada relacionada

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *